Producenci żywności, farmaceutyków czy produktów chemicznych pragną by ich produkty docierały do klientów w dobrym stanie jakościowym. Z pomocą tu przychodzą im barierowe pojemniki Big Bag, produkowane przez EMPAC Polska.
Pakowanie próżniowe i w atmosferze gazów obojętnych w workach big bag
Producenci żywności od zawsze szukali bezpiecznych opakowań, w których surowce i wytwarzane przez nich produkty będą mogły być transportowane i przechowywane możliwie najdłużej. Konsumenci z kolei chcą kupować zdrową żywność, bez konserwantów czy sztucznych dodatków. Dlatego też pakowanie próżniowe i w atmosferze gazów obojętnych staje się coraz bardziej popularne.
Bezpieczeństwo opakowań FIBC. Klasyfikacja big bagów
Bezpieczeństwo użytkowania opakowań FIBC jest bardzo ważne. W EMPAC stawiamy je zawsze na pierwszym miejscu. Aby uchronić pracowników oraz przechowywane produkty przed działaniem wyładowań elektrostatycznych, stosujemy klasyfikację pojemników Big Bag w zależności od zastosowanej ochrony przed wyładowaniami elektrostatycznymi. Sprawdź, jaki worek należy wykorzystać do bezpiecznego przechowywania określonych produktów.
Jakie pojemniki Big Bag sprawdzą się w branży spożywczej?
Opakowania wielkogabarytowe kojarzą się często z branżą budowlaną. Przewożony jest w niej piasek, ale również służą jako miejsce na odpady remontowe. Jednak równie często w workach FIBC przewożone są materiały i produkty związane z branżą spożywczą. Towary, które trafiają później na półki sklepowe, a w końcu do naszych domów, muszą być transportowane w odpowiednich warunkach higienicznych. Oznacza to, że także opakowania EMPAC dla branży spożywczej muszą spełniać wszystkie wskazane normy.